Descoperă Bucovina

Informațiile despre rute și obiectivele vizate le veti gasi la pensiune. În timpul drumețiilor veți putea ajunge la Codrii Seculari din Munții Giumalău, spre Rarău sau Mestecăniș. Traseele pot fi parcurse pe jos sau cu pe bicicletă, după preferințe.
Iată doar câteva motive pentru a alege drumetiile:
- în funcție de sezon, veți putea culege fructe de pădure
- veți putea merge la cules de ciuperci cu un cunoscător local
- puteți alege trasee off road; opțional, se poate lua masa la o stână de pe traseu (programările se vor face cu 2 săptămâni înaintea rezervării).

Lecții de afumat păstrăv și făcut cobze

Zona este una reprezentativă atât pentru renumitul păstrăv, cât și pentru modalitatea unică de a-l prepara. Puteți pescui păstrăvul din iazul pensiunii aflat în apropiere, iar apoi veți învăța cum să preparați într-un mod unic captura dumneavoastră. La Bio Valeputna veți putea învăța cum să afumați păstrăv cu conuri de brad, cum să faceți cobze și cum să preparați adevărate delicatese din acest pește.

Lecții

● Dacă vă întrebați cum sunt realizate minunatele ouă încondeiate, puteți lua lecții în acest sens sub îndrumarea unei talentate doamne din Valea Putnei.
● Sunteți pur și simplu uimiți de frumusețea covoarelor țesute din lână? Dacă vă doriți să aflați cum sunt făcute vă oferim și posibilitatea de a lua lecții în acest sens. Sub îndrumarea unei țesătoare din Sadova, veți învăța cum se face firul, detalii despre țesut și veți afla cum se tes covoarele de lână.
● Ați fost impresionați de frumoasele elemente brodate din cadrul pensiunii? Puteți învăța alături de o doamnă, pentru care trecerea anilor a însemnat doar un plus de experiență în acest meșteșug, cum să brodați o ie, o batistă sau o față de masă.