Self-catering

Cei care ajung la Bio Valeputna trebuie să știe faptul că pensiunea este cu self-catering. Oaspeții vor dispune de o bucătărie cu toate dotările necesare și de un spațiu amplu pentru servirea mesei, situat la etaj. În curtea pensiunii este amenajat de asemenea un grătar unde oaspeții își vor putea pregăti mâncărurile preferate după bunul plac.
Pentru mese servite extra, cei care doresc să se bucure de mâncarea bucovineană trebuie să anunțe acest lucru cu 1 săptămână înainte de ședere.

Păstrăv afumat

Localnicii satelor de munte au dezvoltat o adevărată tradiție din afumarea păstrăvului. Metoda este utilizată pentru a conserva carnea acestui pește, iar rezultatul este deosebit de gustos.
Rețeta specifică acestei zone este unică datorită mixului de rumeguș compus din lemn de fag, conuri de brad și boabe de ienupăr. Aceste arome înnobilează păstrăvul ducându-l în sfera produselor cu adevărat unice.
Fabrica Valeputna duce mai departe această tradiție, ca un tribut al primei păstrăvării din România înființată aici în 1896.

 

Cobză de păstrăv

Here in Valea Putnei was invented the local delicacy named Cobza: smoked trout made with beechwood, covered with fir branches and walnut twigs. Besides of the fact that it’s a traditional way to prepare the trout, cobza has also a history behind it. The story tells that cobza was invented in 1927 for the Royal Castel from Poiana Itcani (in Valea Putnei), upon the coronation party of King Mihai.

Alte mâncăruri

Păstrăvul în smântână, borșul de păstrăv, păstrăvul la cuptor sau cel prăjit cu mujdei și mămăliguță sunt alte câteva delicatese pe care le pot încerca oaspeții Bio Valeputna.
Vă tentează și un prânz la stână ori alte mâncăruri tradiționale românești? Verificați și lista de activități Bio Valeputna pentru mai multe detalii.